Du visar för närvarande Typecraft AB

Typecraft AB

  På Typecraft arbetar vi med formgivning och framtagning av nya unika identitetsbärande företagstypsnitt på många olika språk, antingen utifrån en grundidé eller baserat på skissunderlag från kund, samt med anpassning av befintliga typsnitt (om tillverkarens licensvillkor tillåter).

  Vår kundportfölj består i dag främst av uppdrag från reklam- och designbyråer, dagstidningar, förlag, myndigheter och multinationella företag. I skrivande stund har vi tagit fram över 120 nya unika företagstypsnitt, haft över 1.700 unika beställare och omsatt över 50 mkr.

  Vid förfrågan kan vi även hjälpa till med behovsanalys och strategisk typografisk rådgivning, och i projekt som kräver stöd för olika asiatiska språk eller multipla tekniska plattformar har vi ett nära samarbete med en stor tysk tillverkare som besitter spetskompetens inom dessa båda områden.

  Vi är även återförsäljare av kommersiella typsnitt/licenser från många olika tillverkare, och har dessutom varit svensk generalagent för bl.a. amerikanska The Font Company och tyska FontShop International.

  Adress: Enbärsstigen 3, hus B
  Postnummer: 13336
  Ort: Stockholm
  Karta: Se på karta
  Webbplats: http://www.typecraft.se/
  Telefon: 0708100999
  E-post: info@typecraft.se
  Antal anställda: 1-10
  Startades år: 1990